ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
RUKKOLA & TÖKMAG & ASZALT ÁFONYA

Imádom az ehhez hasonló salátákat, mert nagyon sokféleképpen variálhatóak, önálló fogásként is működnek, jól szállíthatók és bármely napszakban megfelelő, mert kellően tartalmas.
Hozzávalók

 rukkola
 vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
 1-2 marék aszalt vörösáfonya
 2-3 édesburgonya
 3 ek tökmag
 200 g csirkemell (elhagyható)
 1 citrom
 tökmagolaj
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Az édesburgonyát meghámozzuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2

A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

3

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

4

Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.

*TIPP:  A variációk sora szinte végtelen, nekem ez már egy jól bevált párosítás, ha bármit cserélnél a lényeg, hogy tartsd be az arányokat.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 rukkola
 vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
 1-2 marék aszalt vörösáfonya
 2-3 édesburgonya
 3 ek tökmag
 200 g csirkemell (elhagyható)
 1 citrom
 tökmagolaj
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Az édesburgonyát meghámozzuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2

A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

3

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

4

Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.