Enchilada: sült hússal, zöldségekkel és sajttal töltött tortillatekercs, amit paradicsomszósszal nyakon öntve bedobunk a sütőbe! Érdemes összedobni mellé mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsom salsát is és mehet egy nagy kanál fokhagymás tejföl is a tetejére!

Hozzávalók
Elkészítés
Melegíts elő egy serpenyőt amelyben kevés olívaolajon süsd meg a csíkokra vágott csirkemellet.
Ha már kezd egy kis színt kapni némi sózás után mehetnek is rá sorban a fűszerek, a római kömény, a füstölt paprika és végül a fahéj. Kevés pirítás után zúzd rá a fokhagymát, majd ezzel kis pirítsd egy keveset.
Ezen a ponton jöhetnek hozzá a zöldségek a felaprított kaliforniai paprika, a lecsepegtetett kukorica és az apró kockára vágott lilahagyma. Ezután önts fel kb. 2/3 üveg passzírozott paradicsommal, ha kissé sűrűnek érzed adhatsz hozzá egy kevés vizet is.
A tortilla lapok megtöltéséhez először kanalazd a ragut a tortilla közepére, majd szórd meg reszelt sajttal, tépkedj bele néhány koriander levelet és csepegtess rá egy kevés friss limelevet. A lapok két oldalát egymásra hajtva fektesd őket szorosan egy tepsibe vagy sütőtálba. Amit ezzel megvagy öntsd rá a maradék passzírozott paradicsomot és szórd rá a maradék reszelt sajtot is és tedd be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20-25 alatt elkészül.
Tálaláskor kínálj mellé fokhagymás tejfölt, néhány lime gerezdet és friss koriandert. Ha szeretnél összedobhatsz mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsomsalsát is.
*TIPP: Ez a mennyiség 6 közepes méretű tortilla lap megtöltéséhez elegendő, nyugodtan csökkentsd vagy növeld az adagot attól függően, hány főnek készíted.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Melegíts elő egy serpenyőt amelyben kevés olívaolajon süsd meg a csíkokra vágott csirkemellet.
Ha már kezd egy kis színt kapni némi sózás után mehetnek is rá sorban a fűszerek, a római kömény, a füstölt paprika és végül a fahéj. Kevés pirítás után zúzd rá a fokhagymát, majd ezzel kis pirítsd egy keveset.
Ezen a ponton jöhetnek hozzá a zöldségek a felaprított kaliforniai paprika, a lecsepegtetett kukorica és az apró kockára vágott lilahagyma. Ezután önts fel kb. 2/3 üveg passzírozott paradicsommal, ha kissé sűrűnek érzed adhatsz hozzá egy kevés vizet is.
A tortilla lapok megtöltéséhez először kanalazd a ragut a tortilla közepére, majd szórd meg reszelt sajttal, tépkedj bele néhány koriander levelet és csepegtess rá egy kevés friss limelevet. A lapok két oldalát egymásra hajtva fektesd őket szorosan egy tepsibe vagy sütőtálba. Amit ezzel megvagy öntsd rá a maradék passzírozott paradicsomot és szórd rá a maradék reszelt sajtot is és tedd be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20-25 alatt elkészül.
Tálaláskor kínálj mellé fokhagymás tejfölt, néhány lime gerezdet és friss koriandert. Ha szeretnél összedobhatsz mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsomsalsát is.