CSIRKÉS ENCHILADA
KUKORICA & KALIFORNIAI PAPRIKA & LILAHAGYMA

Enchilada: sült hússal, zöldségekkel és sajttal töltött tortillatekercs, amit  paradicsomszósszal nyakon öntve bedobunk a sütőbe!   Érdemes összedobni mellé mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsom salsát is és mehet egy nagy kanál fokhagymás tejföl is a tetejére!
Hozzávalók

 6 tortilla lap
 300 g csirkemell
 2 gerezd fokhagyma
 1 lime
 2 teáskanál örölt római kömény
 1/2 teáskanál örölt fahéj
 1 teáskanál füstölt paprika
 1 kaliforniai paprika
 1/2 csemege kukorica konzerv
 1 fej lilahagyma
 700 g paszírozott paradicsom
 1 csokor koriander
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Melegíts elő egy serpenyőt amelyben kevés olívaolajon süsd meg a csíkokra vágott csirkemellet.

2

Ha már kezd egy kis színt kapni némi sózás után mehetnek is rá sorban a fűszerek, a római kömény, a füstölt paprika és végül a fahéj. Kevés pirítás után zúzd rá a fokhagymát, majd ezzel kis pirítsd egy keveset.

3

Ezen a ponton jöhetnek hozzá a zöldségek a felaprított kaliforniai paprika, a lecsepegtetett kukorica és az apró kockára vágott lilahagyma. Ezután önts fel kb. 2/3 üveg passzírozott paradicsommal, ha kissé sűrűnek érzed adhatsz hozzá egy kevés vizet is.

4

A tortilla lapok megtöltéséhez először kanalazd a ragut a tortilla közepére, majd szórd meg reszelt sajttal, tépkedj bele néhány koriander levelet és csepegtess rá egy kevés friss limelevet. A lapok két oldalát egymásra hajtva fektesd őket szorosan egy tepsibe vagy sütőtálba. Amit ezzel megvagy öntsd rá a maradék passzírozott paradicsomot és szórd rá a maradék reszelt sajtot is és tedd be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20-25 alatt elkészül.

5

Tálaláskor kínálj mellé fokhagymás tejfölt, néhány lime gerezdet és friss koriandert. Ha szeretnél összedobhatsz mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsomsalsát is.

*TIPP:  Ez a mennyiség 6 közepes méretű tortilla lap megtöltéséhez elegendő, nyugodtan csökkentsd vagy növeld az adagot attól függően, hány főnek készíted.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 6 tortilla lap
 300 g csirkemell
 2 gerezd fokhagyma
 1 lime
 2 teáskanál örölt római kömény
 1/2 teáskanál örölt fahéj
 1 teáskanál füstölt paprika
 1 kaliforniai paprika
 1/2 csemege kukorica konzerv
 1 fej lilahagyma
 700 g paszírozott paradicsom
 1 csokor koriander
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Melegíts elő egy serpenyőt amelyben kevés olívaolajon süsd meg a csíkokra vágott csirkemellet.

2

Ha már kezd egy kis színt kapni némi sózás után mehetnek is rá sorban a fűszerek, a római kömény, a füstölt paprika és végül a fahéj. Kevés pirítás után zúzd rá a fokhagymát, majd ezzel kis pirítsd egy keveset.

3

Ezen a ponton jöhetnek hozzá a zöldségek a felaprított kaliforniai paprika, a lecsepegtetett kukorica és az apró kockára vágott lilahagyma. Ezután önts fel kb. 2/3 üveg passzírozott paradicsommal, ha kissé sűrűnek érzed adhatsz hozzá egy kevés vizet is.

4

A tortilla lapok megtöltéséhez először kanalazd a ragut a tortilla közepére, majd szórd meg reszelt sajttal, tépkedj bele néhány koriander levelet és csepegtess rá egy kevés friss limelevet. A lapok két oldalát egymásra hajtva fektesd őket szorosan egy tepsibe vagy sütőtálba. Amit ezzel megvagy öntsd rá a maradék passzírozott paradicsomot és szórd rá a maradék reszelt sajtot is és tedd be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20-25 alatt elkészül.

5

Tálaláskor kínálj mellé fokhagymás tejfölt, néhány lime gerezdet és friss koriandert. Ha szeretnél összedobhatsz mellé egy egyszerű guacamolét, babsalátát vagy paradicsomsalsát is.