CÉZÁR SALÁTA CSIRKÉVEL ÉS SZALONNÁS MORZSÁVAL
PARMEZÁN & JOGHURT & PANCHETTA

Meggyőződésem, hogy ez a Cézár saláta igazi csábítás lehet még a legnagyobb saláta szkeptikusok számára is, hiszen nem tagadhatjuk meg a fűszeres krutonok, ropogós római, sós parmezán sajt, valamint a krémes cézár öntet vonzerejét. Ez a joghurtos Cézár-öntet  tartalmazza mindazt a gazdagságot és ízt, amit azt eredeti verziótól megszokhattunk, de sokkal egészségesebb és könnyen elkészíthető is! A pirított csirke és a szalonnás morzsa még izgalmasabbá teszi az egészet!

Hozzávalók

 1 szív vagy római saláta
 2 szelet cibatta vagy kovászos kenyér
 2 x 130 g tanyasi csirkemell
 1-1 ág rozmaring és zsálya
 1 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
 só, bors
ÖNTETHEZ
 4 ek joghurt
 1 ek olívaolaj
 1/2 ek balzsamecet
 15 g parmezán sajt + egy kevés a tálaláshoz
 só, bors
MORZSÁHOZ
 40 g panchetta vagy más jó mínőségű érlelt szalonna
 1 szelet ciabatta vagy kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 1 kis darab citromhéj
 néhány rozmaring levél
 

Elkészítés

1

Sózd be a csirkemell mindkét oldalát, majd lötyints 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd süsd a csirkemell mindkét oldalát 4-4 percig, közben add hozzá a rozmaringot és a zsályát, illetve 1 gerezd fokhagymát a héjastól. Ha ezzel megvagy tedd 10 percre a 180 fokos sütőbe.

2

A krutonhoz vágd fel a kenyeret kisebb kockákra és egy közepesen meleg serpenyőben pirítsd néhány percig némi olívaolaj és olasz fűszerkeverék társaságában amíg aranybarna és ropogós lesz.

3

A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a rozmaring leveleket, a citromhéjat és a sót! És jól zúzd le az egészet! Majd kockázz fel egy kis darab panchettát és kezd el sütni egy serpenyőben, amint megpirult dobd hozzá az aprított morzsát is és pirítsd aranybarnára.

4

Az öntethez egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd ízesítsd némi sóval és borssal.

5

Az összeállításhoz tépkedd leveleire a salátát és íves oldalával felfelé helyezd el a tányéron, hogy később könnyebben tapadhasson meg rajta az öntet. Ezután pakold rá a krutont, a csirkét és gazdagon locsold meg az öntettel, illetve a morzsát se felejtsd el. Végezetül mehet rá némi reszelt parmezán.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 1 szív vagy római saláta
 2 szelet cibatta vagy kovászos kenyér
 2 x 130 g tanyasi csirkemell
 1-1 ág rozmaring és zsálya
 1 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
 só, bors
ÖNTETHEZ
 4 ek joghurt
 1 ek olívaolaj
 1/2 ek balzsamecet
 15 g parmezán sajt + egy kevés a tálaláshoz
 só, bors
MORZSÁHOZ
 40 g panchetta vagy más jó mínőségű érlelt szalonna
 1 szelet ciabatta vagy kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 1 kis darab citromhéj
 néhány rozmaring levél
 

Directions

1

Sózd be a csirkemell mindkét oldalát, majd lötyints 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd süsd a csirkemell mindkét oldalát 4-4 percig, közben add hozzá a rozmaringot és a zsályát, illetve 1 gerezd fokhagymát a héjastól. Ha ezzel megvagy tedd 10 percre a 180 fokos sütőbe.

2

A krutonhoz vágd fel a kenyeret kisebb kockákra és egy közepesen meleg serpenyőben pirítsd néhány percig némi olívaolaj és olasz fűszerkeverék társaságában amíg aranybarna és ropogós lesz.

3

A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a rozmaring leveleket, a citromhéjat és a sót! És jól zúzd le az egészet! Majd kockázz fel egy kis darab panchettát és kezd el sütni egy serpenyőben, amint megpirult dobd hozzá az aprított morzsát is és pirítsd aranybarnára.

4

Az öntethez egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd ízesítsd némi sóval és borssal.

5

Az összeállításhoz tépkedd leveleire a salátát és íves oldalával felfelé helyezd el a tányéron, hogy később könnyebben tapadhasson meg rajta az öntet. Ezután pakold rá a krutont, a csirkét és gazdagon locsold meg az öntettel, illetve a morzsát se felejtsd el. Végezetül mehet rá némi reszelt parmezán.