Meggyőződésem, hogy ez a Cézár saláta igazi csábítás lehet még a legnagyobb saláta szkeptikusok számára is, hiszen nem tagadhatjuk meg a fűszeres krutonok, ropogós római, sós parmezán sajt, valamint a krémes cézár öntet vonzerejét. Ez a joghurtos Cézár-öntet tartalmazza mindazt a gazdagságot és ízt, amit azt eredeti verziótól megszokhattunk, de sokkal egészségesebb és könnyen elkészíthető is! A pirított csirke és a szalonnás morzsa még izgalmasabbá teszi az egészet!

Hozzávalók
Elkészítés
Sózd be a csirkemell mindkét oldalát, majd lötyints 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd süsd a csirkemell mindkét oldalát 4-4 percig, közben add hozzá a rozmaringot és a zsályát, illetve 1 gerezd fokhagymát a héjastól. Ha ezzel megvagy tedd 10 percre a 180 fokos sütőbe.
A krutonhoz vágd fel a kenyeret kisebb kockákra és egy közepesen meleg serpenyőben pirítsd néhány percig némi olívaolaj és olasz fűszerkeverék társaságában amíg aranybarna és ropogós lesz.
A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a rozmaring leveleket, a citromhéjat és a sót! És jól zúzd le az egészet! Majd kockázz fel egy kis darab panchettát és kezd el sütni egy serpenyőben, amint megpirult dobd hozzá az aprított morzsát is és pirítsd aranybarnára.
Az öntethez egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd ízesítsd némi sóval és borssal.
Az összeállításhoz tépkedd leveleire a salátát és íves oldalával felfelé helyezd el a tányéron, hogy később könnyebben tapadhasson meg rajta az öntet. Ezután pakold rá a krutont, a csirkét és gazdagon locsold meg az öntettel, illetve a morzsát se felejtsd el. Végezetül mehet rá némi reszelt parmezán.
Ingredients
Directions
Sózd be a csirkemell mindkét oldalát, majd lötyints 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd süsd a csirkemell mindkét oldalát 4-4 percig, közben add hozzá a rozmaringot és a zsályát, illetve 1 gerezd fokhagymát a héjastól. Ha ezzel megvagy tedd 10 percre a 180 fokos sütőbe.
A krutonhoz vágd fel a kenyeret kisebb kockákra és egy közepesen meleg serpenyőben pirítsd néhány percig némi olívaolaj és olasz fűszerkeverék társaságában amíg aranybarna és ropogós lesz.
A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a rozmaring leveleket, a citromhéjat és a sót! És jól zúzd le az egészet! Majd kockázz fel egy kis darab panchettát és kezd el sütni egy serpenyőben, amint megpirult dobd hozzá az aprított morzsát is és pirítsd aranybarnára.
Az öntethez egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd ízesítsd némi sóval és borssal.
Az összeállításhoz tépkedd leveleire a salátát és íves oldalával felfelé helyezd el a tányéron, hogy később könnyebben tapadhasson meg rajta az öntet. Ezután pakold rá a krutont, a csirkét és gazdagon locsold meg az öntettel, illetve a morzsát se felejtsd el. Végezetül mehet rá némi reszelt parmezán.