CAPRESE TÉSZTASALÁTA
MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM
Azt sokan , sokszor leírták már, hogy a paradicsom és a bazsalikom "házassága a mennyekben kötetett", az sem túlságosan meglepő, hogy miért pont tésztát és mozzarellát társítunk hozzá! A kérdés már csak az, hogy hidegen vagy langyosan érdemes fogyasztani ezt a tésztasalit? Szerencsére a válasz itt is egyszerű, hiszen mindkét esetben nagyon finom, így akár könnyedén magaddal is viheted.
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
*TIPP: Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pesto-t, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.