Ebből az egyszerű receptből megtudhatod hogyan is készül a mindenki által ismert bolognai ragu tradicionális változata. Ez nem a 20 perc alatt elkészülő vacsi, viszont mindenképpen megéri az erőfeszítést és a várakozást, mert nagyon izgalmas ízek koncentrálódnak a lassú főzés alatt.

Hozzávalók
Elkészítés
Melegíts fel egy lábost és pirítsd meg a kockákra vágott pancettát, amint megpirul add hozzá az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a friss rozmaring ágat és a babérlevelet majd párold kb. 10 percig, amíg jól összeesik.
Ezután mehet hozzá a felaprított fokhagyma és a darált hús, majd az egészet pirítsd néhány percig.
Ezen a ponton add hozzá a bort, majd hagyd elpárologni. Ha ez megvan mehet bele a paradicsompüré és öntsd fel az alaplével is. Mehet hozzá még egy kevés só és bors is, majd lefedve párold a ragut 2 órán keresztül. Ezalatt jól összeérnek az ízek és csodásan be is sűrűsödik.
Tálald al dentére főzött spagettivel, úgy, hogy egy adag ragut és egy adag tésztát egy külön serpenyőben összeforgatsz, majd ezután szeded a tányérra, így csodásan bevonja
a szósz a tésztát. Végül mehet a tetejére a frissen reszelt parmezán és az olívaolaj.
*TIPP: További tésztafajták közül szerintem jól passzol hozzá a pappardelle vagy a tagliatelle, mert jobban megtapad rajta a gazdag és sűrű ragu.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Melegíts fel egy lábost és pirítsd meg a kockákra vágott pancettát, amint megpirul add hozzá az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a friss rozmaring ágat és a babérlevelet majd párold kb. 10 percig, amíg jól összeesik.
Ezután mehet hozzá a felaprított fokhagyma és a darált hús, majd az egészet pirítsd néhány percig.
Ezen a ponton add hozzá a bort, majd hagyd elpárologni. Ha ez megvan mehet bele a paradicsompüré és öntsd fel az alaplével is. Mehet hozzá még egy kevés só és bors is, majd lefedve párold a ragut 2 órán keresztül. Ezalatt jól összeérnek az ízek és csodásan be is sűrűsödik.
Tálald al dentére főzött spagettivel, úgy, hogy egy adag ragut és egy adag tésztát egy külön serpenyőben összeforgatsz, majd ezután szeded a tányérra, így csodásan bevonja
a szósz a tésztát. Végül mehet a tetejére a frissen reszelt parmezán és az olívaolaj.