BOLOGNAI SPAGETTI
VÖRÖSBOR & PARADICSOMPÜRÉ & MARHAHÚS

Ebből az egyszerű receptből megtudhatod hogyan is készül a mindenki által ismert bolognai ragu tradicionális változata. Ez nem a 20 perc alatt elkészülő vacsi, viszont mindenképpen megéri az erőfeszítést és a várakozást, mert nagyon izgalmas ízek koncentrálódnak a lassú főzés alatt. 
Hozzávalók

 1 sárgarépa
 1 szárzeller
 1 hagyma
 150 g panchetta
 400 g darált marhahús
 200 ml alaplé
 200 ml vörösbor
 2 ek paradicsompüré
 2 gerezd fokhagyma
 1 friss rozmaring ág
 2-3 babérlevél
 400 g spagetti
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Melegíts fel egy lábost és pirítsd meg a kockákra vágott pancettát, amint megpirul add hozzá az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a friss rozmaring ágat és a babérlevelet majd párold kb. 10 percig, amíg jól összeesik.

2

Ezután mehet hozzá a felaprított fokhagyma és a darált hús, majd az egészet pirítsd néhány percig.

3

Ezen a ponton add hozzá a bort, majd hagyd elpárologni. Ha ez megvan mehet bele a paradicsompüré és öntsd fel az alaplével is. Mehet hozzá még egy kevés só és bors is, majd lefedve párold a ragut 2 órán keresztül. Ezalatt jól összeérnek az ízek és csodásan be is sűrűsödik.

4

Tálald al dentére főzött spagettivel, úgy, hogy egy adag ragut és egy adag tésztát egy külön serpenyőben összeforgatsz, majd ezután szeded a tányérra, így csodásan bevonja
a szósz a tésztát. Végül mehet a tetejére a frissen reszelt parmezán és az olívaolaj.

*TIPP:  További tésztafajták közül szerintem jól passzol hozzá a pappardelle vagy a tagliatelle, mert jobban megtapad rajta a gazdag és sűrű ragu.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 1 sárgarépa
 1 szárzeller
 1 hagyma
 150 g panchetta
 400 g darált marhahús
 200 ml alaplé
 200 ml vörösbor
 2 ek paradicsompüré
 2 gerezd fokhagyma
 1 friss rozmaring ág
 2-3 babérlevél
 400 g spagetti
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Melegíts fel egy lábost és pirítsd meg a kockákra vágott pancettát, amint megpirul add hozzá az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a friss rozmaring ágat és a babérlevelet majd párold kb. 10 percig, amíg jól összeesik.

2

Ezután mehet hozzá a felaprított fokhagyma és a darált hús, majd az egészet pirítsd néhány percig.

3

Ezen a ponton add hozzá a bort, majd hagyd elpárologni. Ha ez megvan mehet bele a paradicsompüré és öntsd fel az alaplével is. Mehet hozzá még egy kevés só és bors is, majd lefedve párold a ragut 2 órán keresztül. Ezalatt jól összeérnek az ízek és csodásan be is sűrűsödik.

4

Tálald al dentére főzött spagettivel, úgy, hogy egy adag ragut és egy adag tésztát egy külön serpenyőben összeforgatsz, majd ezután szeded a tányérra, így csodásan bevonja
a szósz a tésztát. Végül mehet a tetejére a frissen reszelt parmezán és az olívaolaj.