Bircher müzli CHIAMAGGAL
ZABPEHELY & RIZSTEJ & CHIAMAG

Nagyszerű egy gyors reggelire egyenesen a hűtőszekrényből, akár a munkába vagy a suliba is könnyedén magaddal viheted! A zab és a magok egy éjszakán át történő áztatása megkönnyíti az emésztést, és a müzli extra krémes lesz. Nagyon jól variálható szezonális gyümölcsökkel, én áfonyát és barackot választottam, de a banános almás verziót egy kis kis fahéjjal is bármikor bevállalnám.

Hozzávalók

 100 g zabpehely
 30 g chiamag
 25 g tökmag
 20 g aszalt áfonya
 1 teáskanál fairtrade nádcukor
 reszelt citomhéj lehetőleg bio
 + friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)

Elkészítés

1

Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.

2

Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.

3

Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 100 g zabpehely
 30 g chiamag
 25 g tökmag
 20 g aszalt áfonya
 1 teáskanál fairtrade nádcukor
 reszelt citomhéj lehetőleg bio
 + friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)

Directions

1

Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.

2

Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.

3

Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.