Nagyszerű egy gyors reggelire egyenesen a hűtőszekrényből, akár a munkába vagy a suliba is könnyedén magaddal viheted! A zab és a magok egy éjszakán át történő áztatása megkönnyíti az emésztést, és a müzli extra krémes lesz. Nagyon jól variálható szezonális gyümölcsökkel, én áfonyát és barackot választottam, de a banános almás verziót egy kis kis fahéjjal is bármikor bevállalnám.

Hozzávalók
100 g zabpehely
30 g chiamag
25 g tökmag
20 g aszalt áfonya
1 teáskanál fairtrade nádcukor
reszelt citomhéj lehetőleg bio
+ friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)
Elkészítés
1
Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.
2
Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.
3
Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.
Ingredients
100 g zabpehely
30 g chiamag
25 g tökmag
20 g aszalt áfonya
1 teáskanál fairtrade nádcukor
reszelt citomhéj lehetőleg bio
+ friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)
Directions
1
Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.
2
Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.
3
Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.