Ez egy olyan recept ami szuper az ázsiai konyhával való ismerkedéshez, mivel gyors, finom és könnyű elkészíteni! Többféle tésztát is használhatsz hozzá, bátran merem ajánlani a teljes kiőrlésű verziót is, mert ugyanolyan élvezhető marad az étel. Sőt így még egészségesebb is, illetve kevesebb szójaszószt és olajat is kell használnod a pirított tésztákra jellemző sötétebb szín eléréséhez!

Hozzávalók
Elkészítés
Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontnál 1-2 perccel rövidebb ideig, mert a zöldségekkel együtt fogod még pirítani.
Amíg a tészta fő egy száraz serpenyőben pirítsd meg a földimogyorót és a szezámmagot, majd kissé törd össze egy mozsárban és tálalásig tedd félre.
Tisztítsd meg a gyömbért és a fokhagymát és a felét szeleteld vékony csíkokra. Közben melegítsd fel a serpenyőt vagy a wok-ot és süsd meg némi szezámolajon a vékony csíkokra szeletelt csirkét. Add hozzá a felszeletelt gyömbért a fokhagymát, a chilit egy csurranásnyi mézet és szójaszószt és kavargatva pirítsd aranybarnára. Ha elkészül tedd ezt is félre.
Egy mozsárban zúzd péppé a fokhagyma és a gyömbér másik felét, majd öntsd hozzá a szójaszósz, a halszószt, a mézet és facsard bele 1 zöldcitrom levét és keverj belőle öntetet.
Vágd csíkokra a sárgarépát és az újhagymát, és kezd el pirítani ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a húst sütötted. Dobd hozzá sorban a pak choy-t a kifőtt tésztát, a megpirított csirkét és az elkészített szószt és kavargatva pirítsd 1-2 percig.
Tálalásnál szórd rá a földimogyorót, a szezámmagot és a ferdén felszeletelt újhagymát. Kínálhatsz mellé néhány koriander levelet és 1 cikk zöldcitromot is.
*TIPP: Természetesen használhatsz hozzá rizstésztát is, elhagyható a hús, cserélheted plusz zöldségre (pl. gomba, pritamin paprika), garnélára, tofura. Azt te szabályozod, hogy mennyire szeretnéd csípősre csinálni, ha nem vagy biztos benne akkor a főzéshez csak keveset használj és találáskor kínálj mellé friss szeletelt chili paprikát, ezt amúgy is nagyon jól mutat.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontnál 1-2 perccel rövidebb ideig, mert a zöldségekkel együtt fogod még pirítani.
Amíg a tészta fő egy száraz serpenyőben pirítsd meg a földimogyorót és a szezámmagot, majd kissé törd össze egy mozsárban és tálalásig tedd félre.
Tisztítsd meg a gyömbért és a fokhagymát és a felét szeleteld vékony csíkokra. Közben melegítsd fel a serpenyőt vagy a wok-ot és süsd meg némi szezámolajon a vékony csíkokra szeletelt csirkét. Add hozzá a felszeletelt gyömbért a fokhagymát, a chilit egy csurranásnyi mézet és szójaszószt és kavargatva pirítsd aranybarnára. Ha elkészül tedd ezt is félre.
Egy mozsárban zúzd péppé a fokhagyma és a gyömbér másik felét, majd öntsd hozzá a szójaszósz, a halszószt, a mézet és facsard bele 1 zöldcitrom levét és keverj belőle öntetet.
Vágd csíkokra a sárgarépát és az újhagymát, és kezd el pirítani ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a húst sütötted. Dobd hozzá sorban a pak choy-t a kifőtt tésztát, a megpirított csirkét és az elkészített szószt és kavargatva pirítsd 1-2 percig.
Tálalásnál szórd rá a földimogyorót, a szezámmagot és a ferdén felszeletelt újhagymát. Kínálhatsz mellé néhány koriander levelet és 1 cikk zöldcitromot is.