ANTIPASTI TÁL ÉS TÖNKÖLYBÚZA SALÁTA

Antipasti tál és tönkölybúza saláta

CIABATTA & SZŐLŐ & GORGONZOLA

Legyen szó egy laza vacsoráról vagy vendégségről ami biztos, hogy ha bárki elé odapakolsz egy ilyen tálat annak leesik az álla, viszont légy résen, mert az utolsó falatokért nagy lesz a küzdelem.
Hozzávalók

Tönköly saláta
 200 g tönköly
 8-10 olajban eltett szárított paradicsom
 radiccio vagy lollo vagy lollo rosso saláta
 1/2 citrom leve
 1 kis gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
Antipasti tál
 néhány szelet ciabatta
 san danielle sonka v. pármai sonka v. olasz speck sonka v. porchetta
 mignon szalámi v. san gennaro szalámi
 ricotta
 gorgonzola
 olajban eltett szárított paradicsom
 szőlő
 koktélparadicsom
 dió

Elkészítés

1

Szórd a tönköly szemeket egy edénybe majd öntsd fel annyi vízzel ami bőven ellepi és forrald fel. Hagyd lassan, gyöngyözve főni nagyjából 20 percig, amíg megpuhul és szűrd le.

2

A leszűrt és lecsepegtetett szemeket locsold meg olívaolajjal, illetve sózd és borsozd meg végül zúzd rá a fokhagymát. Ezután keverd hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot, a salátát és az egészet alaposan forgasd össze.

3

Az antipasti tálhoz helyezd el kis tálkákba a tönköly salátát, a ricottát és a szárított paradicsomot. Piríts meg néhány szelet ciabattát. Ezután egy nagy tálcára kissé rusztikusan pakold fel szép sorban a hozzávalókat. Végül szórd meg egy kevés dióval és koktélparadicsommal. Mindenképp kínálj mellé olívaolajat is.

*TIPP:   Rajtad áll hány főre szeretnéd tálalni, viszont jó ha meghagyod a lehetőséget arra, hogy mindenki kedvére csipegessen. Egy ricottás bruschetta variációt találsz korábbi receptjeim között is!

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

Tönköly saláta
 200 g tönköly
 8-10 olajban eltett szárított paradicsom
 radiccio vagy lollo vagy lollo rosso saláta
 1/2 citrom leve
 1 kis gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
Antipasti tál
 néhány szelet ciabatta
 san danielle sonka v. pármai sonka v. olasz speck sonka v. porchetta
 mignon szalámi v. san gennaro szalámi
 ricotta
 gorgonzola
 olajban eltett szárított paradicsom
 szőlő
 koktélparadicsom
 dió

Directions

1

Szórd a tönköly szemeket egy edénybe majd öntsd fel annyi vízzel ami bőven ellepi és forrald fel. Hagyd lassan, gyöngyözve főni nagyjából 20 percig, amíg megpuhul és szűrd le.

2

A leszűrt és lecsepegtetett szemeket locsold meg olívaolajjal, illetve sózd és borsozd meg végül zúzd rá a fokhagymát. Ezután keverd hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot, a salátát és az egészet alaposan forgasd össze.

3

Az antipasti tálhoz helyezd el kis tálkákba a tönköly salátát, a ricottát és a szárított paradicsomot. Piríts meg néhány szelet ciabattát. Ezután egy nagy tálcára kissé rusztikusan pakold fel szép sorban a hozzávalókat. Végül szórd meg egy kevés dióval és koktélparadicsommal. Mindenképp kínálj mellé olívaolajat is.

Antipasti tál és tönkölybúza saláta