Tzatziki tésztasaláta

KÍGYÓUBORKA & GÖRÖGJOGHURT & FOKHAGYMA

SALÁTÁK

Tzatziki tésztasaláta

KÍGYÓUBORKA & GÖRÖGJOGHURT & FOKHAGYMA

Egy igazi nyári saláta, ami krémes és hűsítő is egyben! Tzatzikis ízvilág tésztával van turbózva, így önálló fogásként is működik, de nagyon jól passzol, sült vagy grillezett húsok mellé is.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 728 kcal / 1 adag

Zsír: 27 g

Szénhidrát: 94 g

Fehérje: 25 g

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta
  •  2 kígyóuborka
  •  2 csokor friss kapor
  •  1 citrom
  •  2–3 gerezd fokhagyma
  •  40 dkg görög joghurt
  •  2 marék olajbogyó
  •  10 dkg feta sajt
  •  olívaolaj
  •  só, bors

Elkészítés

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük. Közben az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük, az olajbogyót tetszés szerint egészben hagyjuk vagy felszeleteljük, és az egészet összekeverjük.

2

Hozzáadjuk a görög joghurtot, a megpucolt, reszelt fokhagymát, kevés olívaolajat, a citrom kifacsart levét, végül sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk a leszűrt tésztával, hozzávegyítjük a finomra aprított kaprot és a morzsolt fetát. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

*TIPP

A kapor mellett a petrezselyemzöld vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

 

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta
  •  2 kígyóuborka
  •  2 csokor friss kapor
  •  1 citrom
  •  2–3 gerezd fokhagyma
  •  40 dkg görög joghurt
  •  2 marék olajbogyó
  •  10 dkg feta sajt
  •  olívaolaj
  •  só, bors

Elkészítés

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük. Közben az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük, az olajbogyót tetszés szerint egészben hagyjuk vagy felszeleteljük, és az egészet összekeverjük.

2

Hozzáadjuk a görög joghurtot, a megpucolt, reszelt fokhagymát, kevés olívaolajat, a citrom kifacsart levét, végül sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk a leszűrt tésztával, hozzávegyítjük a finomra aprított kaprot és a morzsolt fetát. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

*TIPP

A kapor mellett a petrezselyemzöld vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence