Fűszeres kölessaláta
CSICSERIBORSÓ & SÁRGARÉPA & FETA SAJT
SALÁTÁK

Fűszeres kölessaláta
CSICSERIBORSÓ & SÁRGARÉPA & FETA SAJT
A gabonákat nemcsak köretként, hanem zöldségekkel turbózva, tartalmas önálló fogásként is használhatod. Most a kölest vettem le a polcról, ami megannyi jótékony hatása mellett bizony szuper jól alkalmazható erre a célra, mert nagyon jól párosítható szinte minden alapanyaghoz. A salátát szándékosan két kevéssé használt fűszerrel dobtam fel és erre biztatlak téged is, mert nagyon izgalmassá teszik az egészet.
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 593 kcal / 1 adag
Zsír: 24 g
Szénhidrát: 62 g
Fehérje: 32 g
Hozzávalók
- 1 bögre köles
- 1 sárgarépa
- 200 g feta sajt
- 400 g csicseriborsó konzerv
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom leve
- 1 fej lilahagyma
- 1 tonhalkonzerv
- olívaolaj
- 1 kvk. őrölt édesköménymag
- 1 kvk. őrölt görögszénamag
- só, bors
Elkészítés
1
A kölest alaposan leöblítjük majd kétszeres mennyiségű sós vízben lefedve közepes lángon puhára főzzük. Amíg a köles fő előkészítjük a többi hozzávalót is: a sárgarépát reszeljük el, a lilahagymát szeleteljük fel, öntsük le a halkonzerv és a csicseriborsó levét és aprítsuk fel a petrezselyemzöldet!
2
Majd az egészet keverjük a megfőtt, de kissé lehűlt köleshez! Locsoljuk még rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt fűszereket, morzsoljuk bele a feta sajtot, végül facsarjuk rá ½ citrom levét és az egészet forgassuk alaposan össze.
*TIPP
A petrezselyemzöld mellett a menta vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.
Hozzávalók
- 1 bögre köles
- 1 sárgarépa
- 200 g feta sajt
- 400 g csicseriborsó konzerv
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom leve
- 1 fej lilahagyma
- 1 tonhalkonzerv
- olívaolaj
- 1 kvk. őrölt édesköménymag
- 1 kvk. őrölt görögszénamag
- só, bors
Elkészítés
1
A kölest alaposan leöblítjük majd kétszeres mennyiségű sós vízben lefedve közepes lángon puhára főzzük. Amíg a köles fő előkészítjük a többi hozzávalót is: a sárgarépát reszeljük el, a lilahagymát szeleteljük fel, öntsük le a halkonzerv és a csicseriborsó levét és aprítsuk fel a petrezselyemzöldet!
2
Majd az egészet keverjük a megfőtt, de kissé lehűlt köleshez! Locsoljuk még rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt fűszereket, morzsoljuk bele a feta sajtot, végül facsarjuk rá ½ citrom levét és az egészet forgassuk alaposan össze.
*TIPP
A petrezselyemzöld mellett a menta vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!
NÉPSZERŰ RECEPTEK
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI
SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:
10+1 tipp ahhoz, hogyan
csomagolj ebédet
…
Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:
foodlover gasztroklub –
Zárt facebook csoport
…

FŐZZÜNK EGYÜTT?
Privát főzőkurzus saját
konyhádban foodlover módra!
…
Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot!

foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence