Fűszeres kölessaláta

CSICSERIBORSÓ & SÁRGARÉPA & FETA SAJT

SALÁTÁK

Fűszeres kölessaláta

CSICSERIBORSÓ & SÁRGARÉPA & FETA SAJT

A gabonákat nemcsak köretként, hanem zöldségekkel turbózva, tartalmas önálló fogásként is használhatod. Most a kölest vettem le a polcról, ami megannyi jótékony hatása mellett bizony szuper jól alkalmazható erre a célra, mert nagyon jól párosítható szinte minden alapanyaghoz. A salátát szándékosan két kevéssé használt fűszerrel dobtam fel és erre biztatlak téged is, mert nagyon izgalmassá teszik az egészet.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 593 kcal / 1 adag

Zsír: 24 g

Szénhidrát: 62 g

Fehérje:  32 g

Hozzávalók

  • 1 bögre köles
  • 1 sárgarépa
  • 200 g feta sajt
  • 400 g csicseriborsó konzerv
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 citrom leve
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tonhalkonzerv
  • olívaolaj
  • 1 kvk. őrölt édesköménymag
  • 1 kvk. őrölt görögszénamag 
  • só, bors

Elkészítés

1

A kölest alaposan leöblítjük majd kétszeres mennyiségű sós vízben lefedve közepes lángon puhára főzzük. Amíg a köles fő előkészítjük a többi hozzávalót is: a sárgarépát reszeljük el, a lilahagymát szeleteljük fel, öntsük le a halkonzerv és a csicseriborsó levét és aprítsuk fel a petrezselyemzöldet!

2

Majd az egészet keverjük a megfőtt, de kissé lehűlt köleshez! Locsoljuk még rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt fűszereket, morzsoljuk bele a feta sajtot, végül facsarjuk rá ½ citrom levét és az egészet forgassuk alaposan össze.

 

 

*TIPP

A petrezselyemzöld mellett a menta vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

 

Hozzávalók

  • 1 bögre köles
  • 1 sárgarépa
  • 200 g feta sajt
  • 400 g csicseriborsó konzerv
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 citrom leve
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tonhalkonzerv
  • olívaolaj
  • 1 kvk. őrölt édesköménymag
  • 1 kvk. őrölt görögszénamag 
  • só, bors

Elkészítés

1

A kölest alaposan leöblítjük majd kétszeres mennyiségű sós vízben lefedve közepes lángon puhára főzzük. Amíg a köles fő előkészítjük a többi hozzávalót is: a sárgarépát reszeljük el, a lilahagymát szeleteljük fel, öntsük le a halkonzerv és a csicseriborsó levét és aprítsuk fel a petrezselyemzöldet!

2

Majd az egészet keverjük a megfőtt, de kissé lehűlt köleshez! Locsoljuk még rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt fűszereket, morzsoljuk bele a feta sajtot, végül facsarjuk rá ½ citrom levét és az egészet forgassuk alaposan össze.

 

 

*TIPP

A petrezselyemzöld mellett a menta vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence