Édesburgonyás zöldsaláta

RUKKOLA & TÖKMAG & ASZALT ÁFONYA

SALÁTÁK

Édesburgonyás zöldsaláta

RUKKOLA & TÖKMAG & ASZALT ÁFONYA

Imádom az ehhez hasonló salátákat, mert nagyon sokféleképpen variálhatóak, önálló fogásként is működnek, jól szállíthatók és bármely napszakban megfelelő, mert kellően tartalmas.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:  30 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 310 kcal / 1 adag

Zsír: 17 g

Szénhidrát: 21 g

Fehérje: 18 g

Hozzávalók

  • rukkola
  • vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
  • 1-2 marék aszalt vörösáfonya
  • 2-3 édesburgonya
  • 3 ek tökmag
  • 200 g csirkemell (elhagyható)
  • 1 citrom
  • tökmagolaj
  • parmezán sajt
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1

Az édesburgonyát meghámozzuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2

A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

3

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

4

Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell, a parmezán forgács végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.

 

*TIPP

A variációk sora szinte végtelen, nekem ez már egy jól bevált párosítás, ha bármit cserélnél a lényeg, hogy tartsd be az arányokat.

 

Hozzávalók

  • rukkola
  • vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
  • 1-2 marék aszalt vörösáfonya
  • 2-3 édesburgonya
  • 3 ek tökmag
  • 200 g csirkemell (elhagyható)
  • 1 citrom
  • tökmagolaj
  • parmezán sajt
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1

Az édesburgonyát meghámozzuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2

A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

3

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

4

Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell, a parmezán forgács végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.

 

*TIPP

A variációk sora szinte végtelen, nekem ez már egy jól bevált párosítás, ha bármit cserélnél a lényeg, hogy tartsd be az arányokat.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence