Édesburgonyás zöldsaláta
RUKKOLA & TÖKMAG & ASZALT ÁFONYA
SALÁTÁK

Édesburgonyás zöldsaláta
RUKKOLA & TÖKMAG & ASZALT ÁFONYA
Imádom az ehhez hasonló salátákat, mert nagyon sokféleképpen variálhatóak, önálló fogásként is működnek, jól szállíthatók és bármely napszakban megfelelő, mert kellően tartalmas.
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 310 kcal / 1 adag
Zsír: 17 g
Szénhidrát: 21 g
Fehérje: 18 g
Hozzávalók
- rukkola
- vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
- 1-2 marék aszalt vörösáfonya
- 2-3 édesburgonya
- 3 ek tökmag
- 200 g csirkemell (elhagyható)
- 1 citrom
- tökmagolaj
- parmezán sajt
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
Az édesburgonyát meghámozzuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
2
A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
3
A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
4
Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell, a parmezán forgács végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.
*TIPP
A variációk sora szinte végtelen, nekem ez már egy jól bevált párosítás, ha bármit cserélnél a lényeg, hogy tartsd be az arányokat.
Hozzávalók
- rukkola
- vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
- 1-2 marék aszalt vörösáfonya
- 2-3 édesburgonya
- 3 ek tökmag
- 200 g csirkemell (elhagyható)
- 1 citrom
- tökmagolaj
- parmezán sajt
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
Az édesburgonyát meghámozzuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
2
A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
3
A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
4
Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell, a parmezán forgács végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.
*TIPP
A variációk sora szinte végtelen, nekem ez már egy jól bevált párosítás, ha bármit cserélnél a lényeg, hogy tartsd be az arányokat.
NÉPSZERŰ RECEPTEK
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI
SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:
10+1 tipp ahhoz, hogyan
csomagolj ebédet
…
Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:
foodlover gasztroklub –
Zárt facebook csoport
…

FŐZZÜNK EGYÜTT?
Privát főzőkurzus saját
konyhádban foodlover módra!
…
Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot!

foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence