Caprese tésztasaláta
MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM
SALÁTÁK
Caprese tésztasaláta
MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM
Azt sokan, sokszor leírták már, hogy a paradicsom és a bazsalikom “házassága a mennyekben kötetett”, az sem túlságosan meglepő, hogy miért pont tésztát és mozzarellát társítunk hozzá! A kérdés már csak az, hogy hidegen vagy langyosan érdemes fogyasztani ezt a tésztasalit? Szerencsére a válasz itt is egyszerű, hiszen mindkét esetben nagyon finom, így akár könnyedén magaddal is viheted.
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 613 kcal / 1 adag
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 92 g
Fehérje: 30 g
Hozzávalók
- 50 dkg száraztészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg minimozzarella
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 citroma Pestohoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót.
2
A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
3
A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
*TIPP
Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pesto-t, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.
Hozzávalók
- 50 dkg száraztészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg minimozzarella
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 citroma Pestohoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pestot.
2
A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
3
A pestot alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
*TIPP
Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pestot, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.
NÉPSZERŰ RECEPTEK
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI
SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…
LETÖLTHETŐ EBOOK:
10+1 tipp ahhoz, hogyan
csomagolj ebédet
…
Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!
TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:
foodlover gasztroklub –
Zárt facebook csoport
…
FŐZZÜNK EGYÜTT?
Privát főzőkurzus saját
konyhádban foodlover módra!
…
Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot!
foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence