Kapros-lazacos burgonyaleves
ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL
LEVESEK

Kapros-lazacos burgonyaleves
ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL
Öszintén szólva én személy szerint oda vagyok a hallevesekért és ez az egyik új kedvencem, amellett, hogy gyorsan elkészül olyan finom és tartalmas, hogy még az is megszereti aki nincs is különösebben oda a halas ételekért!
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 545kcal / 1 adag
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 55 g
Fehérje: 22 g
Hozzávalók
- 2 db vöröshagyma
- 150 g zöldborsó
- 250 g lazacfilé
- 400 g burgonya
- 1 csokor friss kapor
- 2 db babérlevél
- 200 ml tejszín
- zöldségalaplé vagy víz
- 2 ek vaj
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
1
Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.
2
Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.
3
Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.
4
Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.
*TIPP: Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.
Hozzávalók
- 2 db vöröshagyma
- 150 g zöldborsó
- 250 g lazacfilé
- 400 g burgonya
- 1 csokor friss kapor
- 2 db babérlevél
- 200 ml tejszín
- zöldségalaplé vagy víz
- 2 ek vaj
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.
2
Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.
3
Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.
4
Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.
*TIPP: Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.
Népszerű receptek
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence