Kapros-lazacos burgonyaleves

ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL

LEVESEK

Kapros-lazacos burgonyaleves

ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL

Öszintén szólva én személy szerint oda vagyok a hallevesekért és ez az egyik új kedvencem, amellett, hogy gyorsan elkészül olyan finom és tartalmas, hogy még az is megszereti aki nincs is különösebben oda a halas ételekért!

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 545kcal / 1 adag

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 55 g

Fehérje: 22 g

Hozzávalók

  •  2 db vöröshagyma
  •  150 g zöldborsó
  •  250 g lazacfilé
  •  400 g burgonya
  •  1 csokor friss kapor
  •  2 db babérlevél
  •  200 ml tejszín
  •  zöldségalaplé vagy víz
  •  2 ek vaj
  •  1 citrom
  •  olívaolaj
  •  só, bors

1

Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

2

Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.

4

Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.

 

*TIPP:  Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.

Hozzávalók

  •  2 db vöröshagyma
  •  150 g zöldborsó
  •  250 g lazacfilé
  •  400 g burgonya
  •  1 csokor friss kapor
  •  2 db babérlevél
  •  200 ml tejszín
  •  zöldségalaplé vagy víz
  •  2 ek vaj
  •  1 citrom
  •  olívaolaj
  •  só, bors

Elkészítés

1

Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

2

Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.

4

Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.

 

*TIPP:  Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

Népszerű receptek

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence