Mit csinálnak azok, akik már hatékonyan csomagolnak ebédet?

Amikor az Ebéd a dobozból című könyvem megírására készültem, mindenképpen hosszútávú megoldást kerestem az ebédcsomagolás okozta problémákra. Rá kellett jönnöm, hogy ezek közül az egyik legnagyobb gondot a heti menütervezés okozza. Sokat gondozkoztam azon, hogyan lehetne egy olyan módszert létrehozni, ami segít egyszerűsíteni ezen. Kíváncsi vagy, hogyan tervezz olyan heti menüt, amit be is tudsz tartani?

A jó hírem az, hogy nem valami különleges, számodra elérhetetlen képességről vagy varázsmódszerről van szó, hanem olyasmiről, amire te is képes vagy! 

Ma ebből hoztam neked egy kis ízelítőt, így konkrétan láthatod, mit lehet elérni akkor, ha tényleg működő rendszerben gondolkodsz, és nem csupán az aktuálisan szemed elé kerülő ételeket csomagolod vagy random bekapsz valamit, amitől csak bűntudatod lesz.

Sok embert elriasztja a gondolat is attól, hogy ízletes ebédet főzzenek maguknak, mert azt hiszik, hogy bonyolult recepteket és menütervet kell kidolgozniuk, vagy biztos valami nehezen beszerezhető alapanyagokat kell majd vásárolniuk. Szeretnélek megnyugtatni ezzel kapcsolatban, hiszen néhány jól variálható receptötlet és egy jó stratégia elég ahhoz, hogy szuper ebédekben legyen részed.

Dehát mi működik igazán jól a menütervezésben? Nos, valószínűleg Te sem szeretsz állandóan azon gondolkodni, hogy mit csomagolj otthonról. Pontosan ezért a könyvben én is arra törekedtem, hogy egy kész tervet adjak át neked, amit minden héten követni tudsz. A könyvben 4 hétre felosztva találod a recepteket, hogy egy rendszer szerint tudd csomagolni az ebédedet. Ahhoz, hogy ezt a leghatékonybbá tegyem számodra, tematikus menütervezést tartottam a megfelelő módszernek.

Tematikus menütervezés módszere: a könyvemben hetente tematikus ételpárosítások követik egymást, erősítve a rendszerszemléletet, ez megadja a heti menük tervezésének alapját.

Tehát nem tettem mást, mint felosztottam a munkahetet (Hétfő-Péntek) ételtípusok szerint tematikus napokra, így minden héten tudom, hogy az adott napon, milyen  tízórai/ebéd párosítást kell elkészítenem. Innentől kezdve már csak az ételtípusokhoz egy-egy receptet kell rendelnem és kész is a működő menütervem, amit kedvemre variálhatok.

Érdekel, hogy milyen párosítások alapján készült el az Ebéd a dobozból című könyvem?

#HÉTFŐ – Chia puding / Gabona saláta

A hétfő reggel szinte kivétel nélkül elég rohanosra sikerül, ezért olyan receptet választottam, amit szinte teljesen elkészíthető előző este. A chia puding jó választás erre cérra, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat és a hűtőben össze is áll reggelre. A gabonasali szintén tökéletes választás. Valamilyen gabona, zöldség, saláta, hús esetleg sajt keverékéből szuper ebédek készíthetők. 

#KEDD – Bircher müzli / Tésztasaláta

A bircher müzli, vagy áztatott zabkása az egyik legjobb csomagolós reggeli, számtalan ízestéssel igazi személyes kedvencem. Nem titok, hogy a tésztaételek bizony frissen a legfinomabban és újramelegítve nem hozzák vissza azt az élményt. Viszont tésztasalátaként bizony másnap is élvezhetőek, főleg ha van a tarsolyodban néhány igazán klassz recept.  

#SZERDA – Gyümölcs turmix / Rétegelt befőttesüveg saláta

Egy turmixnál gyorsabb reggeli/tízórai nem tudok elképzelni, így nem véletlen, hogy szerepel a menütervemben néhány szuper gyümölcsturmix recept is. A napi ebéd egy rétegelt befőttes üveg saláta, ami bizony a sokszor unalmasnak gondolt salátákat képes új szintre emelni. Válassz egy nagyméretű zárható befőttesüveget, készítsd elő a hozzávalókat, a dressing mehet az aljára, majd kezd el rétegezni a különböző zöldségféléket, salátákat, magvakat sajtot, húst esetleg gabonát.  

#CSÜTÖRTÖK – Gyümölcs joghurt – Szendvics

Egy kis munkával (kb. 5-10perc) olyan csúcs johurtokat készíthetsz el házilag, hogy többet a bolti hűtőpult közelébe sem fogsz menni, ezt garantálom. Semmi sem kiábrándítobb annál ha egy unalmas összenyomott szenvicset kell valahogy magunkba tuszkolni, hogy átvészeljük a napot. Mindenkinek van ezzel kapcsolatban valamilyen negatív tapasztalata. Viszont a könyvben mindenképpen akartam néhány olyan szendvicsötlettel szolgáni ami feledteti ezeket a borzalmakat! =)

#PÉNTEK – Zabkása / Zöldsaláta 

A zabkását a magam részéről imádom, ha te ezzel nem vagy így, estleg kissé unalmasnak találod, akkor mindenképp neked valók a könyvben szereplő receptek. Zárásképp unalmasnak semmiképp sem mondható zöldsaláták kerültek a heti menübe, amelyek nagyon gyorsan elkészíthetők. A salátalevelek mellett zöldségek, magok, különféle sajtok, halak, húsok is nagyon jól passzolnak a salátákba, így sokkal finomabbá és kellően tartalmassá is teheted. 

Összegezve

Már látod, mi az, ami jelentősen megkönnyíti számodra a napi ebédcsomagolást, ha kezdetben rászánod az időt a tervezésre a hétköznapi rohanásban sincs ami visszatarthat téged attól, hogy minden nap olyan finom és egészséges ebédekben legyen részed, amiktől jól érzed magad.

Ha Te nem szeretnél a menütervezéssel ennyit bíbelődni, akkor van számodra egy jó hírem, hiszen a könyvemben, egy kész 4 hetes menütervet adok a kezedbe a dolgos hétköznapokra.

Miért bízz bennem?

Finom és egészséges receptek, amiktől jól érzed magad!
Segítek a megvalósításban!

Azért hoztam létre foodlover.hu-t, hogy az itt bemutatott receptek által hozzásegítselek téged is ahhoz, hogy egészséged szolgálatában étkezési szokásaid megváltoztathatsd, táplálkozásod javíthasd, mindezt úgy, hogy ezt Te inkább egy izgalmas gasztronóniai utazásnak élhetsd meg, finomabbnál-finomabb receptekkel az egészségtudatosság jegyében.

Landszman Bence

foodlover.hu

Miért bízz bennem?

Finom és egészséges receptek, amiktől jól érzed magad!
Segítek a megvalósításban!

Azért hoztam létre foodlover.hu-t, hogy az itt bemutatott receptek által hozzásegítselek téged is ahhoz, hogy egészséged szolgálatában étkezési szokásaid megváltoztathatsd, táplálkozásod javíthasd, mindezt úgy, hogy ezt Te inkább egy izgalmas gasztronóniai utazásnak élhetsd meg, finomabbnál-finomabb receptekkel az egészségtudatosság jegyében.

Landszman Bence

foodlover.hu

Mindennapi zöldsaláta

Mit csinálnak azok, akik már hatékonyan csomagolnak ebédet?

Amikor az Ebéd a dobozból című könyvem megírására készültem, mindenképpen hosszútávú megoldást kerestem az ebédcsomagolás okozta problémákra. Rá kellett jönnöm, hogy ezek közül az egyik legnagyobb gondot a heti menütervezés okozza. Sokat gondozkoztam azon, hogyan lehetne egy olyan módszert létrehozni, ami segít egyszerűsíteni ezen. Kíváncsi vagy, hogyan tervezz olyan heti menüt, amit be is tudsz tartani?

A jó hírem az, hogy nem valami különleges, számodra elérhetetlen képességről vagy varázsmódszerről van szó, hanem olyasmiről, amire te is képes vagy! 

Ma ebből hoztam neked egy kis ízelítőt, így konkrétan láthatod, mit lehet elérni akkor, ha tényleg működő rendszerben gondolkodsz, és nem csupán az aktuálisan szemed elé kerülő ételeket csomagolod vagy random bekapsz valamit, amitől csak bűntudatod lesz.

Sok embert elriasztja a gondolat is attól, hogy ízletes ebédet főzzenek maguknak, mert azt hiszik, hogy bonyolult recepteket és menütervet kell kidolgozniuk, vagy biztos valami nehezen beszerezhető alapanyagokat kell majd vásárolniuk. Szeretnélek megnyugtatni ezzel kapcsolatban, hiszen néhány jól variálható receptötlet és egy jó stratégia elég ahhoz, hogy szuper ebédekben legyen részed.

Dehát mi működik igazán jól a menütervezésben? Nos, valószínűleg Te sem szeretsz állandóan azon gondolkodni, hogy mit csomagolj otthonról. Pontosan ezért a könyvben én is arra törekedtem, hogy egy kész tervet adjak át neked, amit minden héten követni tudsz. A könyvben 4 hétre felosztva találod a recepteket, hogy egy rendszer szerint tudd csomagolni az ebédedet. Ahhoz, hogy ezt a leghatékonybbá tegyem számodra, tematikus menütervezést tartottam a megfelelő módszernek.

Tematikus menütervezés módszere: a könyvemben hetente tematikus ételpárosítások követik egymást, erősítve a rendszerszemléletet, ez megadja a heti menük tervezésének alapját.

Tehát nem tettem mást, mint felosztottam a munkahetet (Hétfő-Péntek) ételtípusok szerint tematikus napokra, így minden héten tudom, hogy az adott napon, milyen  tízórai/ebéd párosítást kell elkészítenem. Innentől kezdve már csak az ételtípusokhoz egy-egy receptet kell rendelnem és kész is a működő menütervem, amit kedvemre variálhatok.

Érdekel, hogy milyen párosítások alapján készült el az Ebéd a dobozból című könyvem?

#HÉTFŐ – Chia puding / Gabona saláta

A hétfő reggel szinte kivétel nélkül elég rohanosra sikerül, ezért olyan receptet választottam, amit szinte teljesen elkészíthető előző este. A chia puding jó választás erre cérra, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat és a hűtőben össze is áll reggelre. A gabonasali szintén tökéletes választás. Valamilyen gabona, zöldség, saláta, hús esetleg sajt keverékéből szuper ebédek készíthetők. 

#KEDD – Bircher müzli / Tésztasaláta

A bircher müzli, vagy áztatott zabkása az egyik legjobb csomagolós reggeli, számtalan ízestéssel igazi személyes kedvencem. Nem titok, hogy a tésztaételek bizony frissen a legfinomabban és újramelegítve nem hozzák vissza azt az élményt. Viszont tésztasalátaként bizony másnap is élvezhetőek, főleg ha van a tarsolyodban néhány igazán klassz recept.  

#SZERDA – Gyümölcs turmix / Rétegelt befőttesüveg saláta

Egy turmixnál gyorsabb reggeli/tízórai nem tudok elképzelni, így nem véletlen, hogy szerepel a menütervemben néhány szuper gyümölcsturmix recept is. A napi ebéd egy rétegelt befőttes üveg saláta, ami bizony a sokszor unalmasnak gondolt salátákat képes új szintre emelni. Válassz egy nagyméretű zárható befőttesüveget, készítsd elő a hozzávalókat, a dressing mehet az aljára, majd kezd el rétegezni a különböző zöldségféléket, salátákat, magvakat sajtot, húst esetleg gabonát.  

#CSÜTÖRTÖK – Gyümölcs joghurt – Szendvics

Egy kis munkával (kb. 5-10perc) olyan csúcs johurtokat készíthetsz el házilag, hogy többet a bolti hűtőpult közelébe sem fogsz menni, ezt garantálom. Semmi sem kiábrándítobb annál ha egy unalmas összenyomott szenvicset kell valahogy magunkba tuszkolni, hogy átvészeljük a napot. Mindenkinek van ezzel kapcsolatban valamilyen negatív tapasztalata. Viszont a könyvben mindenképpen akartam néhány olyan szendvicsötlettel szolgáni ami feledteti ezeket a borzalmakat! =)

#PÉNTEK – Zabkása / Zöldsaláta 

A zabkását a magam részéről imádom, ha te ezzel nem vagy így, estleg kissé unalmasnak találod, akkor mindenképp neked valók a könyvben szereplő receptek. Zárásképp unalmasnak semmiképp sem mondható zöldsaláták kerültek a heti menübe, amelyek nagyon gyorsan elkészíthetők. A salátalevelek mellett zöldségek, magok, különféle sajtok, halak, húsok is nagyon jól passzolnak a salátákba, így sokkal finomabbá és kellően tartalmassá is teheted. 

 Összegezve

Már látod, mi az, ami jelentősen megkönnyíti számodra a napi ebédcsomagolást, ha kezdetben rászánod az időt a tervezésre a hétköznapi rohanásban sincs ami visszatarthat téged attól, hogy minden nap olyan finom és egészséges ebédekben legyen részed, amiktől jól érzed magad.

Ha Te nem szeretnél a menütervezéssel ennyit bíbelődni, akkor van számodra egy jó hírem, hiszen a könyvemben, egy kész 4 hetes menütervet adok a kezedbe a dolgos hétköznapokra.

Miért bízz bennem?

Finom és egészséges receptek, amiktől jól érzed magad!
Segítek a megvalósításban!

Azért hoztam létre foodlover.hu-t, hogy az itt bemutatott receptek által hozzásegítselek téged is ahhoz, hogy egészséged szolgálatában étkezési szokásaid megváltoztathatsd, táplálkozásod javíthasd, mindezt úgy, hogy ezt Te inkább egy izgalmas gasztronóniai utazásnak élhetsd meg, finomabbnál-finomabb receptekkel az egészségtudatosság jegyében.

Landszman Bence

foodlover.hu

IRATKOZZ FEL INGYENES HETI RECEPTEKÉRT:

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence