Mindennapi zöldsaláta
UBORKA & LILAHAGYMA & PARADICSOM
SALÁTÁK

Mindennapi zöldsaláta
UBORKA & LILAHAGYMA & PARADICSOM
Szerintem remek dolog ha minden étkezéshez próbálsz enni valamilyen salátát, ez a recept uborkával, paradicsommal, lilahagymával, crutonnal, parmezán sajttal egy szuper alternatíva, mert sok mindenhez passzol, és ha úgy adódik egyszerűen át is alakítható, úgyhogy mindenképp vedd fel a repertoárodba. Semmi flanc csak egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagok, viszont a végeredményt imádni fogod.
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 119 kcal / 1 adag
Zsír: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Fehérje: 4 g
Hozzávalók
- 300 g salátamix
- 100 g koktélparadicsom
- 5 cm-es darab kígyóuborka
- ½ fej lilahagyma
- 2-3 szelet ciabatta
- olívaolaj
- néhány parmezán forgács
Az öntethez
- 4 ek joghurt
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 ek balzsamecet
- 15 g parmezán sajt
- só, bors
Elkészítés
1
A ciabatta szeleteket 1×1 cm-es darabokra tépkedjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az öntethez egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd némi sóval és borssal ízesítsük.
2
A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elsőként a paradicsom, az uborka, majd a lilahagyma. Majd tálaláskor az adagokat tányérra halmozzuk dobálunk rá a pirított ciabattából, megszórjuk parmezán forgáccsal és kínálunk mellé a joghurtos öntetből.
*TIPP
A receptre egy jó kiinduló alapként is tekinthetsz, és szabadjára engedheted a kreativitásod. Tulajdonképpen bármelyik hozzávalót kicserélheted, ha éppen más van otthon, tovább is turbózhatod zöldségekkel, magvakkal, némi hússal, a lényeg itt is az, hogy kisérletezz bátran.
Hozzávalók
- 300 g salátamix
- 100 g koktélparadicsom
- 5 cm-es darab kígyóuborka
- ½ fej lilahagyma
- 2-3 szelet ciabatta
- olívaolaj
- néhány parmezán forgács
Az öntethez
- 4 ek joghurt
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 ek balzsamecet
- 15 g parmezán sajt
- só, bors
Elkészítés
1
A ciabatta szeleteket 1×1 cm-es darabokra tépkedjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az öntethez egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd némi sóval és borssal ízesítsük.
2
A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elsőként a paradicsom, az uborka, majd a lilahagyma. Majd tálaláskor az adagokat tányérra halmozzuk dobálunk rá a pirított ciabattából, megszórjuk parmezán forgáccsal és kínálunk mellé a joghurtos öntetből.
*TIPP
A receptre egy jó kiinduló alapként is tekinthetsz, és szabadjára engedheted a kreativitásod. Tulajdonképpen bármelyik hozzávalót kicserélheted, ha éppen más van otthon, tovább is turbózhatod zöldségekkel, magvakkal, némi hússal, a lényeg itt is az, hogy kisérletezz bátran.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!
NÉPSZERŰ RECEPTEK
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI
SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:
10+1 tipp ahhoz, hogyan
csomagolj ebédet
…
Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:
foodlover gasztroklub –
Zárt facebook csoport
…

FŐZZÜNK EGYÜTT?
Privát főzőkurzus saját
konyhádban foodlover módra!
…
Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot!

foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence