Mindennapi zöldsaláta

UBORKA & LILAHAGYMA & PARADICSOM

SALÁTÁK

Mindennapi zöldsaláta

UBORKA & LILAHAGYMA & PARADICSOM

Szerintem remek dolog ha minden étkezéshez próbálsz enni valamilyen salátát, ez a recept uborkával, paradicsommal, lilahagymával, crutonnal, parmezán sajttal egy szuper alternatíva, mert sok mindenhez passzol, és ha úgy adódik egyszerűen át is alakítható, úgyhogy mindenképp vedd fel a repertoárodba. Semmi flanc csak egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagok, viszont a végeredményt imádni fogod.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 119 kcal / 1 adag

Zsír: 5 g

Szénhidrát: 12 g

Fehérje:  4 g

Hozzávalók

  • 300 g salátamix
  • 100 g koktélparadicsom
  • 5 cm-es darab kígyóuborka
  • ½ fej lilahagyma
  • 2-3 szelet ciabatta
  • olívaolaj
  • néhány parmezán forgács

Az öntethez

  • 4 ek joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek balzsamecet
  • 15 g parmezán sajt
  • só, bors

Elkészítés

1

A ciabatta szeleteket 1×1 cm-es darabokra tépkedjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az öntethez egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd némi sóval és borssal ízesítsük.

2

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elsőként a paradicsom, az uborka, majd a lilahagyma.  Majd tálaláskor az adagokat tányérra halmozzuk dobálunk rá a pirított ciabattából, megszórjuk parmezán forgáccsal és kínálunk mellé a joghurtos öntetből.

 

 

*TIPP

A receptre egy jó kiinduló alapként is tekinthetsz, és szabadjára engedheted a kreativitásod. Tulajdonképpen bármelyik hozzávalót kicserélheted, ha éppen más van otthon, tovább is turbózhatod zöldségekkel, magvakkal, némi hússal, a lényeg itt is az, hogy kisérletezz bátran.

 

Hozzávalók

  • 300 g salátamix
  • 100 g koktélparadicsom
  • 5 cm-es darab kígyóuborka
  • ½ fej lilahagyma
  • 2-3 szelet ciabatta
  • olívaolaj
  • néhány parmezán forgács

Az öntethez

  • 4 ek joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek balzsamecet
  • 15 g parmezán sajt
  • só, bors

Elkészítés

1

A ciabatta szeleteket 1×1 cm-es darabokra tépkedjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az öntethez egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a parmezánt, majd némi sóval és borssal ízesítsük.

2

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elsőként a paradicsom, az uborka, majd a lilahagyma.  Majd tálaláskor az adagokat tányérra halmozzuk dobálunk rá a pirított ciabattából, megszórjuk parmezán forgáccsal és kínálunk mellé a joghurtos öntetből.

 

 

*TIPP

A receptre egy jó kiinduló alapként is tekinthetsz, és szabadjára engedheted a kreativitásod. Tulajdonképpen bármelyik hozzávalót kicserélheted, ha éppen más van otthon, tovább is turbózhatod zöldségekkel, magvakkal, némi hússal, a lényeg itt is az, hogy kisérletezz bátran.

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence