Kapros-lazacos burgonyaleves

ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL

LEVESEK

Kapros-lazacos burgonyaleves

ZÖLDBORSÓ & TEJSZÍN & BABÉRLEVÉL

Öszintén szólva én személy szerint oda vagyok a hallevesekért és ez az egyik új kedvencem. Amellett, hogy gyorsan elkészül olyan finom és tartalmas, hogy még az is megszereti aki nincs is különösebben oda a halas ételekért!

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 368 kcal / 1 adag

Zsír: 19 g

Szénhidrát: 31 g

Fehérje:  18,5 g

 

Hozzávalók

  •  2 db vöröshagyma
  •  150 g zöldborsó
  •  250 g lazacfilé
  •  400 g burgonya
  •  1 csokor friss kapor
  •  2 db babérlevél
  •  200 ml tejszín
  •  zöldségalaplé vagy víz
  •  1 ek vaj
  •  1 citrom
  •  olívaolaj
  •  só, bors

Elkészítés

1

Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

2

Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.

4

Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.

 

 

*TIPP

Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.
 

 

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  •  150 g zöldborsó
  •  250 g lazacfilé
  •  400 g burgonya
  •  1 csokor friss kapor
  •  2 db babérlevél
  •  200 ml tejszín
  •  zöldségalaplé vagy víz
  •  1 ek vaj
  •  1 citrom
  •  olívaolaj
  •  só, bors

Elkészítés

1

Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

2

Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.

4

Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.

 

 

*TIPP

Elkészítheted más halfiléből is vagy tovább turbózhatod akár garnélával is.
 

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence