Kakukkfüves gombakrémleves

KAKUKKFŰ & GOMBA & FOKHAGYMA

SALÁTÁK

Kakukkfüves gombakrémleves

A konyhában szerintem az egyik legnagyobb segítség egy jó botmixer, így nagyon könnyen és gyorsan tudsz pédául egy laktató krémlevest készíteni szinte bármilyen zöldségből. Nálam most a gomba volt a soros, hogy egy kissé rusztikus leves készüljön belőle.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 238 kcal / 1 adag

Zsír: 20 g

Szénhidrát: 12 g

Fehérje:  6 g

A sajtos pirítós

Kalória: 152 kcal / 70 g-os szelet

Zsír: 3 g

Szénhidrát: 24 g

Fehérje:  9 g

Hozzávalók

  • 600 g vegyes gombamix (pl. csiperke, vargánya, laska)
  •  1 nagy fej vöröshagyma
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  1 liter zöldségalaplé
  •  150 ml tejszín
  •  1 kis csokor kakukkfű vagy 1 ek. szarított
  •  olívaolaj
  •  só, bors

A sajtos pirítóshoz

  • néhány gomba
  •  kakukkfű
  •  néhány szelet kenyér
  •  sajt
  •  1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1

A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.

2

A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.

 

 

*TIPP

Piacon friss mellett gyakran vásárolok különféle fagyasztott gombákat is, amik nagyon jól használhatóak ehhez a recepthez is.   

 

Hozzávalók

  • 600 g vegyes gombamix (pl. csiperke, vargánya, laska)
  •  1 nagy fej vöröshagyma
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  1 liter zöldségalaplé
  •  150 ml tejszín
  •  1 kis csokor kakukkfű vagy 1 ek. szarított
  •  olívaolaj
  •  só, bors

a sajtos pirítóshoz

  •  néhány gomba
  •  kakukkfű
  •  néhány szelet kenyér
  •  sajt
  •  1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1

A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.

2

A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.

 

 

*TIPP

Piacon friss mellett gyakran vásárolok különféle fagyasztott gombákat is, amik nagyon jól használhatóak ehhez a recepthez is.   

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence