Áfonyás-barackos áztatott zabkása

CHIA MAG & RIZSTEJ & TÖKMAG

REGGELIK

Áfonyás-barackos áztatott zabkása

CHIA MAG & RIZSTEJ & TÖKMAG

Nagyszerű egy gyors reggelire egyenesen a hűtőből, akár a munkába vagy a suliba is könnyedén magaddal viheted! A zab és a magok egy éjszakán át történő áztatása megkönnyíti az emésztést, és a müzli extra krémes lesz. Nagyon jól variálható szezonális gyümölcsökkel, én áfonyát és barackot választottam, de a banános almás verziót egy kis kis fahéjjal is bármikor bevállalnám.

ADAG: 2 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:  5 PERC + 1 éjszaka a hűtőben

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 451 kcal / 1 adag

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 65 g

Fehérje: 16 g

Hozzávalók

  • 100 g zabpehely
  •  30 g chiamag
  •  25 g tökmag
  •  20 g aszalt áfonya
  •  1 teáskanál fairtrade nádcukor
  •  reszelt citomhéj lehetőleg bio
  •  + friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)

Elkészítés

1

Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.

2

Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.

3

Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.

 

 

*TIPP

 Ha szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, keverj bele 1-2 kanál joghurtot vagy turmixolj le a rizstejjel egy 1/2 banánt.

 

Hozzávalók

  • 100 g zabpehely
  •  30 g chiamag
  •  25 g tökmag
  •  20 g aszalt áfonya
  •  1 teáskanál fairtrade nádcukor
  •  reszelt citomhéj lehetőleg bio
  •  + friss idénygyülölcsök (banán+alma, áfonya+barack)

Elkészítés

1

Helyezd a zabot egy tálba, és add hozzá a chiamagot, a tökmagot, az aszalt áfonyát és egy teáskanál nádcukrot. Majd reszelj bele egy kevés citromhéjat.

2

Öntsd hozzá 400 ml hideg vaniliás rizstejet, fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakán át.

3

Fogyasztás előtt kanalazd a müzlit egy kisebb tálba szórd meg a gyümölcsökkel és a pirított kókuszchipsszel.

*TIPP: Ha szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, keverj bele 1-2 kanál joghurtot vagy turmixolj le a rizstejjel egy 1/2 banánt.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence