Caprese tésztasaláta
MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM
SALÁTÁK

Caprese tésztasaláta
MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM
Azt sokan, sokszor leírták már, hogy a paradicsom és a bazsalikom “házassága a mennyekben kötetett”, az sem túlságosan meglepő, hogy miért pont tésztát és mozzarellát társítunk hozzá! A kérdés már csak az, hogy hidegen vagy langyosan érdemes fogyasztani ezt a tésztasalit? Szerencsére a válasz itt is egyszerű, hiszen mindkét esetben nagyon finom, így akár könnyedén magaddal is viheted.
ADAG: 4 FŐRE ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC
TÁPANYAGTARTALOM
TÁPANYAGTARTALOM
Kalória: 545kcal / 1 adag
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 55 g
Fehérje: 22 g
Hozzávalók
- 50 dkg száraztészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg minimozzarella
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 citrom
- balzsamecetkrém (elhagyható)a Pestohoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót.
2
A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
3
A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
*TIPP
Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pesto-t, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.
Hozzávalók
- 50 dkg száraztészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg minimozzarella
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 citrom
- balzsamecetkrém (elhagyható)a Pestohoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1
A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pestot.
2
A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.
3
A pestot alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
*TIPP
Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pestot, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.
Népszerű receptek
ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA
LAZACOS TÉSZTA
ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

foodlover.hu | Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek
Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence