Caprese tésztasaláta

MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM

SALÁTÁK

Caprese tésztasaláta

MOZZARELLA & PESTO & PARADICSOM

Azt sokan, sokszor leírták már, hogy a paradicsom és a bazsalikom “házassága a mennyekben kötetett”, az sem túlságosan meglepő, hogy miért pont tésztát és mozzarellát társítunk hozzá! A kérdés már csak az, hogy hidegen vagy langyosan érdemes fogyasztani ezt a tésztasalit? Szerencsére a válasz itt is egyszerű, hiszen mindkét esetben nagyon finom, így akár könnyedén magaddal is viheted.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 545kcal / 1 adag

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 55 g

Fehérje: 22 g

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta 
  • 25 dkg koktélparadicsom  
  • 25 dkg minimozzarella
  •  néhány friss bazsalikomlevél
  •  1 citrom  
  • balzsamecetkrém (elhagyható)

    a Pestohoz 
  • 1 csokor friss bazsalikom
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  3 dkg reszelt parmezán
  •  olívaolaj 
  • só, bors

 

Elkészítés

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót.

2

A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.

3

A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

 

*TIPP

Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pesto-t, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta 
  • 25 dkg koktélparadicsom  
  • 25 dkg minimozzarella
  •  néhány friss bazsalikomlevél
  •  1 citrom  
  • balzsamecetkrém (elhagyható)

    a Pestohoz 
  • 1 csokor friss bazsalikom
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  3 dkg reszelt parmezán
  •  olívaolaj 
  • só, bors

Elkészítés

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pestot.

2

A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk.

3

A pestot alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

 

*TIPP

Ha valamiért nem sikerülne friss bazsalikomból házilag elkészítened a pestot, akkor elkészítheted egy kész bolti változattal is.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

Népszerű receptek

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence