SPÁRGÁS-PARADICSOMOS TÉSZTA
CITROM & FOKHAGYMA & RUKKOLA

Ez a recept attól igazán különleges, hogy a tésztamártás a sütőben készül el, amitől olyan izgalmas ízek szabadulnak fel, hogy garantáltan ez a pasta lesz az új kedvenced!
Hozzávalók

 500 g linguine
 1 citrom
 1 csomag zöldspárga
 500 g koktélparadicsom
 250 g lazacfilé
 4 gerezd fokhagyma
 rukkola
 só, bors
 olívaolaj

Elkészítés

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3-4 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomkat és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, szabadulj meg a spárga fás végétől is, vagdosd fel falatnyi darabokra mehet minden paradicsomok után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 20-25 percre a 180 fokos sütőbe. Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

5

Ha a tésztaszósz elkészült forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor szórd meg rukkolával és locsold meg olívaolajjal.

*TIPP:  Ha vége lesz a spárgaszezonnak akkor is nyugodtan készítsd el, egyszerűen csak hagyd ki belőle. Jól megy hozzá még a zöldbab és a cukorborsó is.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 500 g linguine
 1 citrom
 1 csomag zöldspárga
 500 g koktélparadicsom
 250 g lazacfilé
 4 gerezd fokhagyma
 rukkola
 só, bors
 olívaolaj

Directions

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3-4 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomkat és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, szabadulj meg a spárga fás végétől is, vagdosd fel falatnyi darabokra mehet minden paradicsomok után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 20-25 percre a 180 fokos sütőbe. Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

5

Ha a tésztaszósz elkészült forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor szórd meg rukkolával és locsold meg olívaolajjal.