SÜLT HÚSGOLYÓK KRÉMES PULISZKÁVAL
pesto & darált pulykacomb & fokhagyma

Ki az aki ne szeretné az omlós és fűszeres paradicsomos húsgolyókat, pláne reszelt sajttal meghintve és a sütőben készre sütve. Krémes puliszkával tálalva komplett ebéd vagy vacsoraötlet.
Hozzávalók

A húsgolyóhoz
 500 g darált pulykacomb
 1 marék reszelt parmezán
 1 marék szikkadt kenyérmorzsa
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 tojás
 1 ek bazsalikom pesto
 só, bors
A szószhoz
 2 db darabolt paradicsomkonzerv
 1 ek bazsalikom pesto
 2 gerezd fokhagyma
 1 vöröshagyma
 olívaolaj
 só, bors
A puliszkához
 125 g instant kukoricakása
 250 ml víz
 250 ml tej
 1 marék parmezán
 1 ek vaj
 só, bors

Elkészítés

1

A szószhoz tisztítsd meg a kétféle hagymát. A vöröshagymát kockázd apróra és kevés olívaolajon párold üvegesre.

2

Add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd fel a paradicsommal és a vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, a pesztóval, és kb. 20 perc alatt főzd össze.

3

Közben a húsgolyó hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszából nedves kézzel formázz kb. 20 golyót.

4

Sorakoztasd a gyolyókat egy közepes méretű tepsibe, öntsd rá a szószt, szórd meg parmezánnal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre.

5

Amíg a húsgolyók készre sülnek a kukoricadarát öntsd a forrásban lévő tej-víz keverékbe, add hozzá a vajat és a parmezánt. Folyamatosan kevergetve 5-6 percig vagy addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.

6

Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tálaláskor simítsd el a tányéron a puliszkát, erre mehet a szószos húsgolyó, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és őrölt borssal.

*TIPP:  A húsgolyókba kedvedre csempészhetsz további zöldfűszereket, pl. nagyon jól passzol hozzá a friss kakukkfű. 

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

A húsgolyóhoz
 500 g darált pulykacomb
 1 marék reszelt parmezán
 1 marék szikkadt kenyérmorzsa
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 tojás
 1 ek bazsalikom pesto
 só, bors
A szószhoz
 2 db darabolt paradicsomkonzerv
 1 ek bazsalikom pesto
 2 gerezd fokhagyma
 1 vöröshagyma
 olívaolaj
 só, bors
A puliszkához
 125 g instant kukoricakása
 250 ml víz
 250 ml tej
 1 marék parmezán
 1 ek vaj
 só, bors

Directions

1

A szószhoz tisztítsd meg a kétféle hagymát. A vöröshagymát kockázd apróra és kevés olívaolajon párold üvegesre.

2

Add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd fel a paradicsommal és a vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, a pesztóval, és kb. 20 perc alatt főzd össze.

3

Közben a húsgolyó hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszából nedves kézzel formázz kb. 20 golyót.

4

Sorakoztasd a gyolyókat egy közepes méretű tepsibe, öntsd rá a szószt, szórd meg parmezánnal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre.

5

Amíg a húsgolyók készre sülnek a kukoricadarát öntsd a forrásban lévő tej-víz keverékbe, add hozzá a vajat és a parmezánt. Folyamatosan kevergetve 5-6 percig vagy addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.

6

Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tálaláskor simítsd el a tányéron a puliszkát, erre mehet a szószos húsgolyó, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és őrölt borssal.