Ki az aki ne szeretné az omlós és fűszeres paradicsomos húsgolyókat, pláne reszelt sajttal meghintve és a sütőben készre sütve. Krémes puliszkával tálalva komplett ebéd vagy vacsoraötlet.
Hozzávalók
Elkészítés
A szószhoz tisztítsd meg a kétféle hagymát. A vöröshagymát kockázd apróra és kevés olívaolajon párold üvegesre.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd fel a paradicsommal és a vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, a pesztóval, és kb. 20 perc alatt főzd össze.
Közben a húsgolyó hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszából nedves kézzel formázz kb. 20 golyót.
Sorakoztasd a gyolyókat egy közepes méretű tepsibe, öntsd rá a szószt, szórd meg parmezánnal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre.
Amíg a húsgolyók készre sülnek a kukoricadarát öntsd a forrásban lévő tej-víz keverékbe, add hozzá a vajat és a parmezánt. Folyamatosan kevergetve 5-6 percig vagy addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.
Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tálaláskor simítsd el a tányéron a puliszkát, erre mehet a szószos húsgolyó, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és őrölt borssal.
*TIPP: A húsgolyókba kedvedre csempészhetsz további zöldfűszereket, pl. nagyon jól passzol hozzá a friss kakukkfű.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
A szószhoz tisztítsd meg a kétféle hagymát. A vöröshagymát kockázd apróra és kevés olívaolajon párold üvegesre.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd fel a paradicsommal és a vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, a pesztóval, és kb. 20 perc alatt főzd össze.
Közben a húsgolyó hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszából nedves kézzel formázz kb. 20 golyót.
Sorakoztasd a gyolyókat egy közepes méretű tepsibe, öntsd rá a szószt, szórd meg parmezánnal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre.
Amíg a húsgolyók készre sülnek a kukoricadarát öntsd a forrásban lévő tej-víz keverékbe, add hozzá a vajat és a parmezánt. Folyamatosan kevergetve 5-6 percig vagy addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.
Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tálaláskor simítsd el a tányéron a puliszkát, erre mehet a szószos húsgolyó, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és őrölt borssal.