Klasszikus desszert kicsit másképp. Én nagyon szeretem ezt a verziót, már szinte teljesen kihűlve a legjobb.
Hozzávalók
Elkészítés
A tejbegríz elkészítéséhez add a tejhez a cukrot, és a sót, majd az egészet forrald fel. Ha felforrt, részletekben add a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5–6 percig főzd, amíg besűrűsödik és a búzadara is kellően puha lesz.
Vedd le a tűzről, keverd el benne a vajat, utána hagyd kissé kihűlni. Amit ez megvan keverd bele a felvert tejszínt, és tálald kisebb tálkákba.
A gyors eperlekvárhoz főzd össze az epret, a cukorral és a vízzel amíg kissé be nem sűrűsödik. És hagyd kissé kihűlni, amit ez megvan kanalazz egy kisebb adagot a kihűlt tejbegríz tetejére.
Ingredients
Directions
A tejbegríz elkészítéséhez add a tejhez a cukrot, és a sót, majd az egészet forrald fel. Ha felforrt, részletekben add a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5–6 percig főzd, amíg besűrűsödik és a búzadara is kellően puha lesz.
Vedd le a tűzről, keverd el benne a vajat, utána hagyd kissé kihűlni. Amit ez megvan keverd bele a felvert tejszínt, és tálald kisebb tálkákba.
A gyors eperlekvárhoz főzd össze az epret, a cukorral és a vízzel amíg kissé be nem sűrűsödik. És hagyd kissé kihűlni, amit ez megvan kanalazz egy kisebb adagot a kihűlt tejbegríz tetejére.