KRÉMES TEJBEGRÍZ EPERLEKVÁRRAL
tejszín& vaj& barnacukor

Klasszikus desszert kicsit másképp. Én nagyon szeretem ezt a verziót, már szinte teljesen kihűlve a legjobb.

Hozzávalók

 6 dl tej lehetőleg bio
 7 dkg búzadara
 2,5 dl tejszín
 5 ek barnacukor
 5 dkg vaj lehetőleg bio
 1 csipet só
EPERLEKVÁR
 400 g friss vagy fagyasztott eper
 1 dl víz
 4 ek barnacukor

Elkészítés

1

A tejbegríz elkészítéséhez add a tejhez a cukrot, és a sót, majd az egészet forrald fel. Ha felforrt, részletekben add a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5–6 percig főzd, amíg besűrűsödik és a búzadara is kellően puha lesz.

2

Vedd le a tűzről, keverd el benne a vajat, utána hagyd kissé kihűlni. Amit ez megvan keverd bele a felvert tejszínt, és tálald kisebb tálkákba.

3

A gyors eperlekvárhoz főzd össze az epret, a cukorral és a vízzel amíg kissé be nem sűrűsödik. És hagyd kissé kihűlni, amit ez megvan kanalazz egy kisebb adagot a kihűlt tejbegríz tetejére.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 6 dl tej lehetőleg bio
 7 dkg búzadara
 2,5 dl tejszín
 5 ek barnacukor
 5 dkg vaj lehetőleg bio
 1 csipet só
EPERLEKVÁR
 400 g friss vagy fagyasztott eper
 1 dl víz
 4 ek barnacukor

Directions

1

A tejbegríz elkészítéséhez add a tejhez a cukrot, és a sót, majd az egészet forrald fel. Ha felforrt, részletekben add a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5–6 percig főzd, amíg besűrűsödik és a búzadara is kellően puha lesz.

2

Vedd le a tűzről, keverd el benne a vajat, utána hagyd kissé kihűlni. Amit ez megvan keverd bele a felvert tejszínt, és tálald kisebb tálkákba.

3

A gyors eperlekvárhoz főzd össze az epret, a cukorral és a vízzel amíg kissé be nem sűrűsödik. És hagyd kissé kihűlni, amit ez megvan kanalazz egy kisebb adagot a kihűlt tejbegríz tetejére.