KARAMELLÁS MASCARPONÉS POHÁRKRÉM AMARETTIVEL
TEJSZÍN & BANÁN & VAJ

Gyors, csak egy egészen kicsit trükkös a karamell miatt, de megéri összedobni, mert nagyon mutatós és finom. Ebben a pohárkrémben olyan hozzávalók egyesülnek amik külön-külön is elképesztő finomak, de így együtt csak tovább erősítik egymást.

Hozzávalók

 banán
 áfonya
 100 g amaretti vagy zabkekesz
KARAMELLSZÓSZ
 40 dkg nádcukor
 20 dkg vaj
 2,5 dl tejszín
 1,5dl víz
 1 csipet só
MASCARPONE KRÉM
 250 g mascarpone
 500 ml habtejszín
 15 dkg nádcukor
 reszelt citromhéj

Elkészítés

KARAMELL ÖNTET
1

A karamell öntethez a cukrot pirítsd aranysárgára, majd a vízzel főzd sűrű sziruppá, ezután öntsd bele a tejszínt és folytonosan kevergetve addig főzd, míg sűrűsödni kezd. Ha a tűzről levetted dobd bele a vajat és ezzel keverd fényesre. Majd hagyd az összeállításig kihűlni.
Ha úgy találod, hogy kihűlés közben nagyon besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel higíthatod.

MASCARPONE KRÉM
2

A mascarponés krémhez egy tálban egy habverővel keverd össze a mascarponét, a tejszínnel és a cukorral. Ha szeretnéd reszelhetsz bele egy kevés citromhéjat vagy keverd bele egy vaníliarúd kikapart magjait.

3

Az összeállításhoz törd össze az amaretti kekszet, úgy hogy darabos morzsát kapj. Majd egy pohárban rétegezd a hozzávalókat kedved szerint. Én morzsával kezdtem ezt követte a mascarpone krém, ezen a ponton dobtam rá néhány szelet banánt és leöntöttem a karamell öntettel. Végül a tetejére is tettem néhány szelet banánt és megszórtam a morzsával is.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 banán
 áfonya
 100 g amaretti vagy zabkekesz
KARAMELLSZÓSZ
 40 dkg nádcukor
 20 dkg vaj
 2,5 dl tejszín
 1,5dl víz
 1 csipet só
MASCARPONE KRÉM
 250 g mascarpone
 500 ml habtejszín
 15 dkg nádcukor
 reszelt citromhéj

Directions

KARAMELL ÖNTET
1

A karamell öntethez a cukrot pirítsd aranysárgára, majd a vízzel főzd sűrű sziruppá, ezután öntsd bele a tejszínt és folytonosan kevergetve addig főzd, míg sűrűsödni kezd. Ha a tűzről levetted dobd bele a vajat és ezzel keverd fényesre. Majd hagyd az összeállításig kihűlni.
Ha úgy találod, hogy kihűlés közben nagyon besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel higíthatod.

MASCARPONE KRÉM
2

A mascarponés krémhez egy tálban egy habverővel keverd össze a mascarponét, a tejszínnel és a cukorral. Ha szeretnéd reszelhetsz bele egy kevés citromhéjat vagy keverd bele egy vaníliarúd kikapart magjait.

3

Az összeállításhoz törd össze az amaretti kekszet, úgy hogy darabos morzsát kapj. Majd egy pohárban rétegezd a hozzávalókat kedved szerint. Én morzsával kezdtem ezt követte a mascarpone krém, ezen a ponton dobtam rá néhány szelet banánt és leöntöttem a karamell öntettel. Végül a tetejére is tettem néhány szelet banánt és megszórtam a morzsával is.