Cheddar sajt & rizs & fűszeres csirke
Hogy mi kerüljön egy klassz burrito tálba? Hát szinte bármi amit szeretsz! Én a chilis bab, a pácolt csirke és a barna rizs mellett fokhagymás tejföl, cheddar sajt és friss koriander kombinációra szavaztam! Igen jól látod, ezek akár önálló fogásként is megállják a helyüket, de hidd el így összekombinálva csak tovább fokozzák az élményt, ráadásul ily módon igazán változatosan is étkezhetsz!
Hozzávalók
Elkészítés
Elsőként pácold be a csirkét, hogy legyen ideje magába szívni a fűszereket. Ehhez egy tálban keverd össze a fűszereket, önts bele egy-két löket olívolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd facsarj bele 1/2 lime-ot is, mehet bele a csirke, kerevd alaposan össze, hogy mindenhol bevonja a pác és hagyd állni.
Amíg a csirke pácolodik, főzd meg a rizst és készítsd el a chillis babot. A chillis babhoz aprítsd fel a vöröshagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre, a felkarikázott répával együtt.
Ahogy a hagyma és a répa összeesett add hozzá az őrölt fűszereket, a fahéjrudat, a chillit és a felszeletelt fokhagymát, hagyd kicsit illatozni, majd öntsd fel a konzerv paradicsommal és kb. 2 dl vízzel.
Ezután mehet bele a bab és a kukoricakonzerv is, ízlés szerint só és bors, majd közepes lángon főzd kb. 5-7 percig.
Amíg a chilli rotyog, egy előmelegített serpenyőben 8-10 perc alatt süsd készre a csirkeszeleteket.
A burrito tál összeállításához szedj egy adagot a rizsből, erre mehet a chillis bab, majd halmozd rá a tépett vagy felkockázott csirkemellet, szórd meg a cheddar sajttal, végül mehet rá egy kanállal a fokhagymás tejfölből és persze a friss korianderről se feletkezz meg. Kínálj hozzá néhány lime gerezdet.
*TIPP: A csirke kihagyásával készíthetsz belőle egy teljesen vega változatot. A chillis babhoz jól passzol még az édesburgonya is pl. a répa helyett vagy vágd félbe a húshoz hasonlóan fűszerezd be és a sütőben 30-40 perc alatt süsd készre.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
Elsőként pácold be a csirkét, hogy legyen ideje magába szívni a fűszereket. Ehhez egy tálban keverd össze a fűszereket, önts bele egy-két löket olívolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd facsarj bele 1/2 lime-ot is, mehet bele a csirke, kerevd alaposan össze, hogy mindenhol bevonja a pác és hagyd állni.
Amíg a csirke pácolodik, főzd meg a rizst és készítsd el a chillis babot. A chillis babhoz aprítsd fel a vöröshagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre, a felkarikázott répával együtt.
Ahogy a hagyma és a répa összeesett add hozzá az őrölt fűszereket, a fahéjrudat, a chillit és a felszeletelt fokhagymát, hagyd kicsit illatozni, majd öntsd fel a konzerv paradicsommal és kb. 2 dl vízzel.
Ezután mehet bele a bab és a kukoricakonzerv is, ízlés szerint só és bors, majd közepes lángon főzd kb. 5-7 percig.
Amíg a chilli rotyog, egy előmelegített serpenyőben 8-10 perc alatt süsd készre a csirkeszeleteket.
A burrito tál összeállításához szedj egy adagot a rizsből, erre mehet a chillis bab, majd halmozd rá a tépett vagy felkockázott csirkemellet, szórd meg a cheddar sajttal, végül mehet rá egy kanállal a fokhagymás tejfölből és persze a friss korianderről se feletkezz meg. Kínálj hozzá néhány lime gerezdet.